Ca 20st
100g valnötter
100g mandel
150g torkade osvavlade aprikoser
50g torka$de fikon
1msk flytande honung
2msk råsocker
3dl havregryn
1dl linfrö
1dl kokosflingor
1dl naturell yoghurt
2 äggvitor
100g 70%ig choklad.
1. Lägg de torkade aprikoserna och fikonen i blöt i minst 2 timmar.
2. Mixa nötterna, mixa sedan de torkade aprikoserna och fikonen för sig,
Blanda ihop nötter och frukt till en jämn smet.
3. Rör ner havregryn, linfrö, råsocker, honung, kokos, yoghurt och äggvitor i blandningen
4. Tryck ut smeten i liten smord form, gärna bröad med sesamfrön.
Grädda i ugn i 225 grader i 15 min.
5. Bryt chokladen i bitar och lägg på den varma kakan. När chokladen smälter brer du ut den över kakan.
6. Skär kakan i ca 20 bitar innan chokladen stelnar. Låt kakorna kallna. Slå in i smörpapper.
Håller ca 2 veckor i kylskåp. Går bra att frysa.
De ser sjukt gott ut fast du fick vänta ett par extra timmar på att prova receptet. :)
SvaraRadera