måndag 22 februari 2010

Marmelad kokning

I Julas kokade Sören marmelad i julklapp till mamma och Benny. De berättade nu att den var slut och beställde en ny burk.

Även H ville ha en burk så det var bara att sätta i gång när jag kom hem från jobbet.

Päronmarmelad med saffran och chili

Ingredienser
1 kg mogna päron
1/2 g saffran
1 röd chilifrukt
3 dl Vit Sirap
3-5 dl  Syltsocker, beroende på sötman i päronen 


Skala päronen. Dela dem och tag bort kärnhuset.

Skär dem i tunna skivor och lägg i en kastrull tillsammans med saffran och vit sirap. Koka under lock i 5-10 minuter.

Skölj under tiden chilin, dela den och skär den i mycket små bitar.

Lägg chilin och syltsockret i grytan och koka i ytterligare 2 minuter. Häll upp på varma, rena burkar. Förvara kallt. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar