söndag 9 januari 2011

Söndagslunch

J var hungrig på "restaurang mat" som han kallade de men ingen av oss orkade köra i väg och hämta något så jag fick fixa i hop något av det vi hade hemma.
Hittade lövbiff i frysen och avorioris i källaren så det blev parmesanrisotto med lövbiff och rödvinssås till söndagslunch.
Inte helt illa.

Risotto
4 portioner
4 dl Avorioris
2 schalottenlökar
1-2 msk smör
1 dl vitt vin
8-9 dl hönsbuljong
1-2 dl färskriven parmesanost
salt & peppar

Gör så här:
Hacka schalottenlökarna fint. Smält smöret i en kastrull och fräs löken mjuk. Häll i riset efter någon minut och fräs alltsammans glansigt under 2-3 minuter. Tillsätt vinet. Späd sedan i omgångar och under omrörning med buljongen. Låt riset suga upp all buljong innan mer hälls på. Koka på svag värme i ca 20 minuter tills riset känns mjukt. Rör i den färskrivna parmesanosten och eventuellt en extra klick smör. Smaka av med salt och peppar.


Enkelt och supergott.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar