Saffransbiscotti
150g Sötmandel
75g Rumsvarmt Smör
3dl Socker
3 Ägg
1 Kuvert saffran
7dl Vetemjöl
1tsk Bakpulver
2tsk Vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka mandeln grovt.
Rör smör, socker och saffran pösigt. Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel. Rör ner i smeten.
Vispa på lägsta hastighet på elvispen tills allt är blandat. Inte längre!
Ta upp degen på mjölat bord. Rulla två längder som är lika långa som plåten.
Lägg längderna på en klädd plåt.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
Ta ut och sänk värmen till 120grader.
Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa sneda bitar.
Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan upp och torka de i ugnen i ca 30 min eller tills de är torra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar