20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25g smält smör
100g mörk choklad
Fyllning:
5 blad gelatin
4 3/4 dl grädde (2dl till toppingen)
1/2dl socker
1/2 tsk pepparmyntsolja
1/2 tsk flingsalt
1 1/4 dl naturell yoghurt (0,5%)
röd karamellfärg
1 burk marshmallowfluff
polkakross
Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter ca 24 cm i diameter.
Ställ in i frysen.
Smålt chokladen och pensla pajskalet med ett tunnt lager. Ställ in i kyl i ca 15 min så chokladen stelnar.
Värm ugnen till 175 grader.
Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i ca 10 min.
Värm grädde, socker, pepparmyntsolja och salt i en gryta, det ska inte koka.
Ta bort från plattan och vispa ner gelatinet tills det löser sig.
Tillsätt yoghurten och ev några droppar karamellfärg. Häll fyllningen i pajskalet, täck med plastfolie och ställ i kylen eller frysen att stelna.
Vispa grädden till toppingen och blanda försiktigt med marshmallowfluff. Spritsa ut över pajen och toppa med polkakross.
Tack för receptet och fin blogg!
SvaraRadera