Provade ett recept på matbullar när jag i kväll kom hem.
Kanske är något att ha med i skidbacken v 11?
MATBULLAR ca 20st
25g Jäst
1 1/2 dl Ljummet Vatten
1 msk Olivolja
1/2 tsk Salt
1 finriven Morot
4 dl Dinkelfullkornsmjöl
1 Uppvispat ägg
Fyllning alternativ 1
100g fetaost
3 msk röd pesto
1/2 dl finhackad röd lök
10 skivade svarta oliver
2 msk finhackad bladpersilja
Fyllning alternativ 2
100g riven mozzarella
3 msk grön pesto
100g skivad salami
1/2 dl hackad basilika
Sätt ugnen på 200 grader.
Smula ner jästen i en bunke och rör ut i ljummet vatten.
Tillsätt olivolja, salt, morot och 3 1/2dl av mjölet.
Arbeta samman till en deg som är blank och smidig. Låt jäsa övertäckt i ca 20 min.
Använd resten av mjölet till att baka ut degen. Kavla ut på mjölat bakbord. Lägg på en av fyllningarna och rulla i hop till en rulle.
Skär rullen i 2 cm tjocka skivor och lägg på en plåt.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 8 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar