fredag 23 oktober 2009

Recept Cookies

Cookies med vit choklad och polkakross


30 st

2 1/2 dl vetemjöl

1 1/4 dl kakao

1/2 tsk bikarbonat

1/2 tsk flingsalt

225 g choklad av fin kvalitet

125 g osaltat smör

3 1/2 dl socker

2 stora ägg

1 tsk vaniljsocker

150g vit choklad

5-6 polkagrisar


Sätt ugnen på 170 grader. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt i en bunke.

Hacka hälften av chokladen grovt och andra hälften i centimeterstora bitar.

Smält den grovhackade chokalden tillsammans med smöret i en värmetålig skål över vattenbad.

Blanda sedan den smälta chokladen, socker, ägg och vaniljsocker i en matberedare med paddel tills det går ihop.

Tillsätt därefter, på lägsta hastighet, mjölblandningen och till sist de centimeterstora chokladbitarna.

Rulla kulor lite mindre än pingisbollar av degen och lägg på en bakplåtspappers klädd plåt med 6-7 cm mellanrum. Platta till.

Baka i 12-15 min, kakorna ska vara lite mjuka.

Ta ut och låt svalna på ett galler.

Smält under tiden den vita chokladen och krossa polkagrisarna fint.

Doppa den ena halvan av varje kaka i chokladen och strö lite polkaströssel över.

Lägg de på ett bakplåtspapper och låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar