måndag 26 oktober 2009

Tårtrecept

Mörk Chokladtartlett med mintfyllning och marshmallowfluff

20 småkakor med smak av choklad

2 msk kakao

25g smält smör

100g mörk choklad

Fyllning:

5 blad gelatin

4 3/4 dl grädde (2dl till toppingen)

1/2dl socker

1/2 tsk pepparmyntsolja

1/2 tsk flingsalt

1 1/4 dl naturell yoghurt (0,5%)

röd karamellfärg

1 burk marshmallowfluff

polkakross

Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter ca 24 cm i diameter.

Ställ in i frysen.

Smålt chokladen och pensla pajskalet med ett tunnt lager. Ställ in i kyl i ca 15 min så chokladen stelnar.

Värm ugnen till 175 grader.

Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i ca 10 min.

Värm grädde, socker, pepparmyntsolja och salt i en gryta, det ska inte koka.

Ta bort från plattan och vispa ner gelatinet tills det löser sig.

Tillsätt yoghurten och ev några droppar karamellfärg. Häll fyllningen i pajskalet, täck med plastfolie och ställ i kylen eller frysen att stelna.

Vispa grädden till toppingen och blanda försiktigt med marshmallowfluff. Spritsa ut över pajen och toppa med polkakross.

1 kommentar: