fredag 8 januari 2010

ENERGIBARS RECEPT

Energibars

Ca 20st

100g valnötter

100g mandel

150g torkade osvavlade aprikoser

50g torka$de fikon

1msk  flytande honung

2msk råsocker

3dl havregryn

1dl linfrö

1dl kokosflingor

1dl naturell yoghurt

2 äggvitor

100g 70%ig choklad.

1. Lägg de torkade aprikoserna och fikonen i blöt i minst 2 timmar.

2. Mixa nötterna, mixa sedan de torkade aprikoserna och fikonen för sig,

Blanda ihop nötter och frukt till en jämn smet.

3. Rör ner havregryn, linfrö, råsocker, honung, kokos, yoghurt och äggvitor i blandningen

4. Tryck ut smeten i liten smord form, gärna bröad med sesamfrön.

Grädda i ugn i 225 grader i 15 min.

5. Bryt chokladen i bitar och lägg på den varma kakan. När chokladen smälter brer du ut den över kakan.

6. Skär kakan i ca 20 bitar innan chokladen stelnar. Låt kakorna kallna. Slå in i smörpapper.

Håller ca 2 veckor i kylskåp. Går bra att frysa.

1 kommentar:

  1. De ser sjukt gott ut fast du fick vänta ett par extra timmar på att prova receptet. :)

    SvaraRadera