söndag 17 januari 2010

LÖRDAGENS HUVUDRÄTT

ITALIENSK KYCKLINGPASTA

4 portioner
50 g pinjenötter
500 g pipe rigate
2 msk olivolja
2 kycklingbröst
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, skalade
2 schalottenlökar, finhackade
1/2 röd chili
2 msk tomatpuré
2 kvistar färsk timjan
salt
nymald svartpeppar
2 burkar tomater (cirka 330 g),
gärna cocktailtomater
1/2 msk balsamvinäger
1/2 kruka basilikablad,
rivna i bitar
200 g mozzarella, i tärningar
50 g ruccola
10–15 svarta oliver
Till servering: hyvlad parmesan

1)  Lägg pinjenötterna i en torr het stekpanna och rosta dem under omrörning. Se upp så de inte bränner.


2)  Koka pastan knappt klar i saltat vatten. Slå av i durkslag, rör ner 1/2 msk olivolja i den varma pastan så den inte klibbar ihop.

3) Skär kycklingbrösten i strimlor, strimla chilin, skala och hacka lök och vitlök.



4)  Fräs kycklingen i 1,5 msk olivolja i en stor stekpanna. Sänk värmen, tillsätt lök, vitlök, tomatpuré och chili och fräs i 2 minuter

5) Tillsätt tomater, timjan, vinäger, basilika och sjud såsen 5 min. Vänd ner den kokta pastan, oliver och mozzarella. Rör runt försiktigt tills osten börjar smälta.

6)  Skölj ruccolan väl och vänd ner den i såsen. Vänd runt så bladen precis börjar mjukna, men har kvar sin färg och lite spänst.

Receptet hämtat från AlltOmMat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar