tisdag 19 januari 2010

MATBULLAR

I kväll har flitens lampa lyst över detta hem.

Provade ett recept på matbullar när jag i kväll kom hem.

Kanske är något att ha med i skidbacken v 11?

MATBULLAR ca 20st

25g Jäst

1 1/2 dl Ljummet Vatten

1 msk Olivolja

1/2 tsk Salt

1 finriven Morot

4 dl Dinkelfullkornsmjöl

1 Uppvispat ägg

Fyllning alternativ 1

100g fetaost

3 msk röd pesto

1/2 dl finhackad röd lök

10 skivade svarta oliver

2 msk finhackad bladpersilja

Fyllning alternativ 2

100g riven mozzarella

3 msk grön pesto

100g skivad salami

1/2 dl hackad basilika

Sätt ugnen på 200 grader.

Smula ner jästen i en bunke och rör ut i ljummet vatten.

Tillsätt olivolja, salt, morot och 3 1/2dl av mjölet.

Arbeta samman till en deg som är blank och smidig. Låt jäsa övertäckt i ca 20 min.

Använd resten av mjölet till att baka ut degen. Kavla ut på mjölat bakbord. Lägg på en av fyllningarna och rulla i hop till en rulle.

Skär rullen i 2 cm tjocka skivor och lägg på en plåt.

Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 8 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar